Gazco

Skope-70W-Outset-with-Log-Pebble-fuel-effects1.jpg

Gazco

In 1988 is het zusterbedrijf Gazco Ltd opgericht specifiek voor gas en daar zijn in de loop van de tijd elektrische kachels bijgekomen. Stovax en Gazco werken nauw samen en produceren kachel-series in de verschillende brandstoffen. Er zijn een aantal kachel series die een model hebben in alle drie brandstoffen groepen: hout, gas en elektrisch. 

Gashaarden van Gazco

Moderne gaskachels zijn een perfecte combinatie van een hoge efficiëntie met een elegante stijl. Sommige kachels hebben een voetstuk plint of een opslag voor hout om een authentiek beeld te creëren. Tevens zijn er Riva stalen banken verkrijgbaar waarop de kachel kan worden geplaatst en de Vogue heeft een kachel die aan de wand kan worden gemonteerd.

Elektrische kachels van Gazco

Het assortiment van de moderne elektrische kachels zijn gemaakt met Gazco’s Chromalight®LED verlixchting voor een authentiek vlammen effect en verwarming. Alle modellen kunnen aangesloten worden met een stekker in het stopcontact en hebben een thermostatische afstandsbediening.

Engels-Zweeds Combinatie

Stovax Ltd is opgericht in 1981 en is gevestigd in Exeter in Engeland. Het doel is het ontwerpen, produceren en leveren van kachels en haarden die branden op hout met vlakke stookbodem of schudrooster, gas en elektriciteit. In 1988 is het zusterbedrijf Gazco Ltd opgericht specifiek voor gas en daar zijn in de loop van de tijd elektrische kachels bijgekomen. Stovax en Gazco werken nauw samen en produceren kachel-series in de verschillende brandstoffen. Er zijn een aantal kachel series die een model hebben in de drie brandstoffen groepen. In 2006 heeft de Stovax groep Yeoman overgenomen, dit is een bekend merk in Devon voor de productie van houtkachels in de specifieke traditionele Engelse stijl. Het Yeoman merk is nog steeds actief binnen de Stovax groep voor hout, gas en elektrische kachels.

In het Verenigd Koninkrijk en de Republiek Ierland is Stovax de distributeur van Dovre, Nordpeis, Varde en Lotus. Daarnaast exporteert de Stovax Heating Group naar andere Europese landen en daarbuiten.

Stovax is sinds 2016 onderdeel van de Zweedse NIBE Stoves groep en is gespecialiseerd op het ontwerpen, produceren en leveren van verwarmingstoestellen voor particulieren. Onze toekomstvisie is in overeenstemming met de Europese ECOdesign 2022 richtlijnen om kachels en haarden zo efficiënt mogelijk te maken. Door het optimaliseren van het energieverbruik wordt tegelijkertijd de emissie uitstoot geminimaliseerd. Hout gaat langer mee omdat alle deeltjes goed worden verbrand en de luchtvervuiling is aanzienlijk minder dan open haarden of oudere kachels en het geeft een prachtig vlamspel. Om de prestaties van haarden en kachels optimaal te houden is er een ruim assortiment van onderhoudsproducten,  vervangende onderdelen en accessoires.

Nader kennismaken met dit merk en de producten? Kom langs in onze showroom

Nader kennismaken met dit merk en de producten? Kom langs in onze showroom

Spinveld 31, 4815 HR Breda