Aandacht voor het onderhoud aan uw kachel of haard
Open Haarden Centrum Breda adviseert om tenminste één maal per 2 jaar uw gashaard te laten controleren. Dit voor veilig gebruik van uw haard en om storingen te voorkomen. Ook onderdelen in de haard slijten en moeten van tijd tot tijd vervangen worden.

Wanneer u uw nieuwe haard of kachel bij ons koopt, nemen wij als erkend NHK-lid de verantwoordelijkheid voor de gehele installatie. Wij hebben hiervoor onze eigen gecertificeerde monteurs in dienst. Onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd door onze vertrouwde partner Pook Haarden uit Arkel.

Pook Haarden

Eigen installatiedienst

Veel gestelde vragen

Goed onderhoud van uw haard, kachel en rookgasinstallatie zorgt voor de juiste werking van uw sfeerverwarmingstoestel. Naast een langere levensduur  vergroot het tevens uw veiligheid en comfort!

Het meeste dagelijkse/wekelijkse onderhoud kun je eenvoudig zelf doen. Jaarlijks onderhoud echter, waarbij de kachel gedemonteerd wordt, dient te gebeuren door gekwalificeerd personeel.

Wij adviseren de schoorsteeneen jaarlijks door een professionele schoorsteenveger dient te laten inspecteren en schoon te maken.

Een goede en totale verbranding van haardhout is van essentieel belang voor een goede verbranding. Gebruik daarom schoon en door en door droog hout. Hout voor uw haard of kachel moet minstens twee jaar, gekloofd, op een droge en winderige plek hebben gelegen. Het vochtgehalte daalt dan tot onder de 20 procent, wat ideaal is voor uw kachel. Vochtig hout veel aanslag en teer in het rrokkanaal doordat het kanaal niet op temperatuur komt en ook weer te snel afkoelt.